DISSE KOMMER 
23. OKTOBER 2020 

FAGERNES 

Teknologidagen 2021 gir oss møter med et bredt utvalg av ressurspersoner.

Nedenfor finner du en liten omtale av de som er i boks, men det er fler på vei inn.

Disse vil holde foredrag og delta i debatter. Når det nærmer seg vil det også bli lagt ut timeplaner der enkeltpersoner, bedrifter og institusjoner kan booke korte møter for rådslaging og utfyllende spørsmål.

Konfransier

Anne Marhe Dahl Zettervall | Ruth&Ragna

Konferansier og los for Teknologidagen 2020

Med et brennende engasjement for mennesker vet Anne Marthe hva som skal til for å få folk til å dra i samme retning. Til daglig jobber hun som salgscoach, prosesskonsulent, foredragsholder og prosjektleder i Ruth&Ragna. Hun jobber fortiden mye med byLab på Gjøvik.

I tillegg er hun en av drivkreftene bak kontorfellesskapet NT6 som har fokus på teknologi - og ligger på Gjøvik. ​ Med sin tilstedeværelse, humoristisk snert og brede erfaring innen flere bransjer kommer hun for å lose publikum gjennom spennende foredrag på Teknologidagen.

annemarthedahlzettervall_edited.jpg

Heidi Bragerhaug | Bravoo

Konferansier og los for Teknologidagen 2020

Heidi er grafisk designer, markedsrådgiver og bedriftsutvikler gjennom konsulentfirmaet Bravoo. De siste årene har hun jobbet mest med kommunikasjon og bedriftsutvikling. Hun må ta en god del av skylda for bl.a. Valdresfilmen til Valdres Sparebank og suksessen med Kulant som ble opprettet i kjølvannet av Schibsted. Heidi flyttet tilbake til Valdres for 2 år siden. Hun sitter i styret i Skaperkraft Valdres og vil lose oss gjennom dagen sammen med Anne Marthe Dahl Zettervall.

Heidi_Bragerhaug_edited.jpg

Tech & inspirasjon

Silvija Seres | Lørn.tech

Hør om trender innen teknologi og digitalisering fra en av landets fremste teknologer.

Silvija Seres har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som foredragsholder og holder styreposisjon i flere store selskaper som Ruter og NRK. Silvija deler kunnskap og innsikt via lørn.tech og har produsert over 600 podcaster om mennesker og teknologi.

 

Den fjerde industrielle revolusjonen endrer ikke bare forretningsmodeller og markedsposisjoner, den endrer hvordan vi jobber, hvordan vi leder og hvordan vi er. Silvija viser hvordan vi kan tilpasse oss denne omveltningen og drive endringsreisen på en konstruktiv måte som ledere, ansatte og borgere.

Karine Storaker Braaten | Deloitte

Hør om digitale trender innenfor e-handel og nettbutikk

Er vi vitne til lokal butikkdød eller har varehandelen i Valdres et uforløst digitalt potensiale? Hva er status for varehandelen i Norge og hva skjer når globale aktører som Amazon for alvor entrer det norske markedet? 

 

Karine Storaker Braaten ble nylig kåret til en av norges 50 fremste tech-kvinner. Under Teknologidagen gir hun oss et interessant innblikk i e-handel og hvilke digitale hjelpemidler som kan tas i bruk når konkurransen blir enda tøffere.

karine-storakre-braathen-og-martin-bryn-
nyby_fredrik_bw_nett_foto@IselinLinstadH

Fredrik Gullowsen | Nyby

Mennesker er muligheter

Fredrik forteller om utviklingen av Nyby, en digital plattform som skal hjelpe norske kommuner med å løse omsorgskrisen.

 

Fredrik Gulowsen har bakgrunn fra start-ups som Zwipe, Filmgrail, Skyfall Ventures og Kolonial.no. På Teknologidagen kommer han for å fortelle om hvordan de ved hjelp av plattformen Nyby hjelper kommuner med å involvere innbyggere til å løse viktige velferdsoppgaver, på helt nye måter.

 

Mennesker er muligheter - i samarbeid med en rekke kommuner, private og ideelle og frivillige organisasjoner har Nyby utviklet en helt ny type digital plattform, som muliggjør morgendagens velferdssamfunn.

Frode Steen | Sunnfjord Skaparhus og Reodorklubben

Reodorklubben i Førde er ein teknologiklubb for barn, unge og unge gamle.

Klubben vart starta i 2017 etter initiativ fra næringslivet ved det gamle skipsverftet i Førde. Hellenes AS har stilt gratis lokaler til rådighet for oss og vært en viktig faktor for vår suksess.

 

Reodorklubben har i dag 753 brukere som deltar på kurs, byggekvelder, eller andre aktiviteter som arrangeres. Alle aktiviteter er gratis. Klubben har gjennom ulike prosjekt fått svært mye omtale, og i nov. 2019 åpna H.K.H Kronprins Haakon en spektakulær flysimulator bygd av ungdommene på klubben.

 

Frode%20Steen_edited.jpg
11816132_10152944331100880_6748683558461

Sonja Bordewich | Teknoklubben Kodeklubben Sør-Aurdal

Lego League, og hva driver man med i en kodeklubb som har holdt på lenge

Sonja Bordewich er prosjektleder for Innovasjon og kompetanse 2018-2021 i Viken fylkeskommune. Hun starta Kodeklubben Valdres så tidlig som i 2014. Det gjør den til en av de eldre kodeklubbene og suverent eldst i Valdres.

 

Hør hva de har lært og hva de kan få til.

Marte Iren Noreng Trøen | Bauer media group

Lær de beste triksene for digital historiefortelling og markedsføring.

Marte Iren har erfaring fra NRK P3 der hun jobbet frem kreative nyhetssaker for snapchat og instagram. Hun vil dele tips & triks på hvordan få frem et budskap og skape oppmerksomhet i Sosiale medier. Hun har også erfaring fra Radio Norge, "NRK Sogn & Fjordane" og "NRK Innlandet". Marte Iren er også presseansvarlig for Vinjerock og Hemsingfestivalen.

 

c2edkFGh_edited.jpg

Bygg og anlegg (på Bransjescena)

104280.jpg

Halvor Gregusson | Rocketfarm | nLink

Hvorfor Sogndal har blitt sentrum for utvikling av norsk robotteknologi med kunder over hele verden.

Halvor Gregusson er gründer av selskapene Yast, nLink og Rocketfarm med bakgrunn fra NTNU i Trondheim. De siste årene har det vokst fram flere tech-selskaper i Sogndal hvor Halvor er en av flere gründere.

 

Selskapet Rocketfarm har akkurat landet 12 millioner for å videreutvikle software for stabling av paller, mens nLink har fått produksjonsbedriften Hilti som hovedeier. Under Teknologidagen forteller Halvor hvordan de to selskapene har fått fotfeste og god fart ut i verden.

Jøran Bergsjøbrenden | Maskinstyring

3D modeller og styringsverktøy tilpasset morgendagens anleggsplass.

Jøran jobber i selskapet Maskinstyring AS som satser på 3D-modellering og styringssystemer for anleggsmaskiner. Under Teknologidagen presenterer Maskinstyring visuelle modeller og hjelpemidler som gjør gravejobben enklere og mer presis.

makin3d_kjeldaas2_edited.jpg

Undervisning (på Bransjescena)

Lene Moen | Techstep

Kreativitet og muligheter i det digitale klasserommet.

Hvilke muligheter åpner seg for nye undervisningsmetoder når alle har digitale enheter? Hvorfor handler dette ikke bare om å sitte foran en skjerm? Hvordan kan det digitaliserte undervisningsrommet gjøre læreprosesser mer effektive for både lærere og elever? Hvordan kan skoleledere og skoleeiere forholde seg aktivt til disse mulighetene i møte med fagplanene som tas i bruk til høsten? Lene Moen kommer for å gi oss innsikt i et kreativt og digitalt klasserom.

Learntech_lene_lindquist_moen.JPG

Oscar Hovde Berntsen | NoFence

NoFence er verdens første virtuelle gjerde.

Oscar Hovde er mannen bak løsningen med strømklave med GPS. Hør om veien til suksess for usynlige gjerde som flyttes på kartet og gir dyreeieren unik innsikt i dyrenes beitemønster.