top of page
NTI
VREX-VR
Digital tvilling
Fagskolen
Entreprenørforeningen
SINTEF
Kafe
Sparebank1-200x51.jpg

Innhold – fra scena

Digitale verktøy for samhandling og oversikt i byggeprosesser

Møt:

Hans Olav Michelsen fra NTI. Han har erfaring både fra mekanisk industri, Infrastruktur og byggeindustrien. Har jobbet i over 10 år i autodesk og er nå Business Development manager i NTI. Jobber med både store og små aktører for å se hvordan vi kan få BIM og VDC til å fungere bedre i praksis.

 

Lær:

Hans Olav forteller om BIM og VDC og setter dette i kontekst fra prosjektering videre til detaljprosjektering parallelt med Byggeplass og videre til drift og vedlikehold.

Her blir det praktiske eksemper på hvordan datasystemer/verktøy kan forbedre hverdagen til alle aktører gjennom alle faser av et byggeprosjekt. Han kommer også inn på hva som etter hvert kommer til å bli krav i både store og små prosjekter.

NTI-rund.png

VR – en teknologi som eksploderer i byggebransjen

Møt:

Rune Vandli fra Vixel. Han er ansvarlig for VREX – Virtual Reality software for byggeprosjekter. Utdannet programmerer på NTNU. Har de siste 14 årene jobet med VR og BIM. De siste 5 til å ta VREX internasjonalt. I dag har programvaren kunder i 45 land.

 

Lær:

Antallet brukere av Virtual Reality i byggebransjen vokser med 7% hver mnd.

50% av disse er utbyggere. Andre halvparten er entreprenører. Hva får de ut av å drive med denne aktiviteten i prosjektene sine? På standen hans – utenfor møtesalen – får du prøve VREX selv.

VREX rund.png

Reisen mot digitale tvillinger av hus og hytter

Møt:
Fredrik Hansen fra Mestergruppen. Han jobber som produktsjef for Boligbanken i Mestergruppen. Har utdanning innen materialteknologi og har tidligere arbeidet i Norconsult og NTI.

 

Lær:
Boligbanken til Mestergruppen gjør Revit modellen tilgjengelig for forhandlere via en Autodesk Forge Viewer inn mot arbeidsområde i Autodesk Construction Cloud (ACC). Dette er starten på reisen mot digitale tvillinger i hus/hytter.

Mestergruppen rund copy.png

BIM og utdanning – og noe om gjenbruk

MØT:

Stian Enoksen Lamo og Mogos Medhianie Hagdu fra Fagskolen Innlandet

Stian har bakgrunn som tømrer og byggingeniør. Nå er han BIM-tekniker og faglærer innen BIM. Monos er byggingeniør, BIM-tekniker faglærer og teamleder for BIM på Fagskolen.

 

Lær:
Disse to vil fortelle oss om BIM i utdanningen og om muligheter for videreutdanning innen BIM, om samarbeid mellom fagskolen og næringslivet, og om et spennende prosjekt for gjenbruk av materialer.

Fagskolen rund.png

Ti strakstiltak i byggenæringen

Møt:

Rangdi Wetterhus Krogstad fra Entreprenøforeningen Innlandet 

Randi jobber som daglig leder i Entreprenørforeningen bygg og anlegg  EBA Innlandet. Hun er utdannet spesialpedagog, har jobbet i politikk i 20 år og stortrives i BA bransjen. Hun opplever at BA bransjen er handlingsorientert, fremoverlent og tar et stort samfunnsansvar.

 

Lær:

Randi sier om sitt innlegg at det blir ganske konkret opp mot bærekraft og miljø og hva bransjen kan bidra med for å få ned klimaavtrykket på bygg og anlegg. - Vi må være på lag for å være best på klima.

Entreprenorforeninge Rund.png

Energioppgradering av småhus

Møt:

Anne Gunnarshaug Lien fra SINTEF Community. Hun er seniorforsker ved SINTEF og var prosjektleder for forskningsprosjektet OPPTRE – Energioppgradering av småhus i tre til nesten nullenerginivå (2018 – 2021).  

 

Lær:

Hvordan kan vi ta vare på og videreutvikle småhusbebyggelsen fra 60- og 70-tallet? Hva bør forbedres og hva bør bevares? Hvordan kan arkitektoniske kvaliteter og bokvaliteter kombineres med ambisiøs energioppgradering til lavest mulig kostnad og klimafotavtrykk.

SINTEF rund.png

Kafédialog

 

Innspillsrunde med alle  seminardeltakere.

 

Hvilke mål og utviklingsmuligheter ser virksomhetene selv?

coffee-312521_640.png

Grån – lokale leverandør med bærekraftige ambisjoner

 

Grån leverer et produkt som kan sammenlignes med vindruer fra Champagne - med råvarer av høy kvalitet fra Begnadalens dype skoger får man en utsøkt trekledning! Daglig leder Knut Lundem Hougsrud kommer og presenterer for oss.

Graan rund.png

Norsk Massivtre – lokal leverandør med bærekraftige ambisjoner

Norsk Massivtre har produsert, levert og montert massivtre til over 300 bygg, med elementer bygget etter millimeter-presisjon og godt håndverk. NMT er en del av landets største forskningsprosjekt som dreier seg om ombruk av trevirke. Daglig leder Arild Ødegaard vil fortelle om dette prosjektet og mer.

Norsk-massivtre.jpg

Vyrk – lokal leverandør med bærekraftige ambisjoner

Fra Rogne til Japan og hjem igjen; Vyrk har jobbet grundig og systematisk med å utvikle sitt Bærekraftspanel. Produktet ble lansert for et halvt år siden, med stor suksess. Bærekraftspanelet skal blant annet leveres til det nye regjeringskvartalet i Oslo. Dette kommer markeds- og innovasjonsleder Steinar Lyseng og forteller mer om.

Vyrk.jpg

Praktisk informasjon

Tid:

Tirsdag 25. april fra 08:30 - 15:15

Sted:
Fagernes Kulturhus
 

Priser og rabatter:

Kr. 750,- inkludert lunsj og kaffe/te/frukt

Grupperabatt: Hvis mer enn to fra samme bedrift er det halv pris for deltaker nr. 3 og oppover. (Gjelder ikke ungdomsbilletter)

Ungdomsbilletter (<23 år):  Kr. 200,- 

 

Påmelding:

Påmeldingsfrist 21. april

Påmelding i dette skjemaet.

 

 

Dagen arrangeres av Skaperkraft Valdres i samarbeid med:

Arkitektkontoret INN I LANDET, Klima+, Klimakultur, Valdres Næringshage og omstillingsprogrammet i Nord-Aurdal.

Alle-samarbeidsparntere-sammen----logobilde copy2.png
NAK-image003.png
Graan
Massivtre
VYRK
Vinglass.jpeg

Mens

teknologi-OPTIMISTEN,

teknologi-PESSIMISTEN og

teknologi-REALISTEN

kranglet om vinglasset,

drakk jeg det opp.

Hilsen 

Teknolog-OPPORTUNISTEN

 

(Silvija Seres, Teknologidagen 2021)

Skaperkraft Valdres jobber for at eksisterende bedrifter skal lykkes bedre på lang sikt og for at nye typer bedrifter skal komme til. Selv om vi jobber for å utvikle egne inntektskilder må oppstarten på satsingen være et kollektivt løft. Vi takker alle som er med på dette løftet. Oppgitte gaver er gaver til 2021 og 2022. Gi oss gjerne et hint om du også har lyst til å være med på satsingen.

Private bidragsytere

rgb_SB1_Halling_Valdr_verti_pos.jpg

Bidrag

Mye!

TKBygg_logo_-med-luft.jpg

Bidrag

Mye!

Joker-for-web.jpg

Bidrag

Mye!

ASKO.png

Bidrag

Kr.10.000,-

Byggmakker-til-netsida.jpg

Bidrag

Kr.10.000,-

Tveitabru-TIL-NETTSIDA.jpg

Bidrag

Kr.10.000,-!

Hel logo.jpg

Bidrag

Kr.10.000,-

Valdres_pukkverk_TEK#A518EE-til-nett.png

Bidrag

Kr.20.000,-

Vasetsenteret_logo_svart.png

Bidrag

Kr.15.000,-

Valdres Spb 388x100_RGB.png

Bidrag

Kr.25.000,-

Elektromontasje-Kvit.jpg

Bidrag

Kr.15.000,-

Kraftriket_Valdres_til nettsida.jpg

Bidrag

Kr.15.000,-

Hovli-Auto-A3-WEB.jpg

Bidrag

Kr.20.000,-

Skjermbilde 2020-09-09 kl. 18.47.58.png

Bidrag

Kr.15.000,-

Fosheim-Sag.png

Bidrag

Kr.20.000,-

Støttespillere i det offentlige:

bottom of page