
Innhold – fra scena
Digitale verktøy for samhandling og oversikt i byggeprosesser
Møt:
Hans Olav Michelsen fra NTI. Han har erfaring både fra mekanisk industri, Infrastruktur og byggeindustrien. Har jobbet i over 10 år i autodesk og er nå Business Development manager i NTI. Jobber med både store og små aktører for å se hvordan vi kan få BIM og VDC til å fungere bedre i praksis.
Lær:
Hans Olav forteller om BIM og VDC og setter dette i kontekst fra prosjektering videre til detaljprosjektering parallelt med Byggeplass og videre til drift og vedlikehold.
Her blir det praktiske eksemper på hvordan datasystemer/verktøy kan forbedre hverdagen til alle aktører gjennom alle faser av et byggeprosjekt. Han kommer også inn på hva som etter hvert kommer til å bli krav i både store og små prosjekter.

VR – en teknologi som eksploderer i byggebransjen
Møt:
Rune Vandli fra Vixel. Han er ansvarlig for VREX – Virtual Reality software for byggeprosjekter. Utdannet programmerer på NTNU. Har de siste 14 årene jobet med VR og BIM. De siste 5 til å ta VREX internasjonalt. I dag har programvaren kunder i 45 land.
Lær:
Antallet brukere av Virtual Reality i byggebransjen vokser med 7% hver mnd.
50% av disse er utbyggere. Andre halvparten er entreprenører. Hva får de ut av å drive med denne aktiviteten i prosjektene sine? På standen hans – utenfor møtesalen – får du prøve VREX selv.

Reisen mot digitale tvillinger av hus og hytter
Møt:
Fredrik Hansen fra Mestergruppen. Han jobber som produktsjef for Boligbanken i Mestergruppen. Har utdanning innen materialteknologi og har tidligere arbeidet i Norconsult og NTI.
Lær:
Boligbanken til Mestergruppen gjør Revit modellen tilgjengelig for forhandlere via en Autodesk Forge Viewer inn mot arbeidsområde i Autodesk Construction Cloud (ACC). Dette er starten på reisen mot digitale tvillinger i hus/hytter.

BIM og utdanning – og noe om gjenbruk
MØT:
Stian Enoksen Lamo og Mogos Medhianie Hagdu fra Fagskolen Innlandet
Stian har bakgrunn som tømrer og byggingeniør. Nå er han BIM-tekniker og faglærer innen BIM. Monos er byggingeniør, BIM-tekniker faglærer og teamleder for BIM på Fagskolen.
Lær:
Disse to vil fortelle oss om BIM i utdanningen og om muligheter for videreutdanning innen BIM, om samarbeid mellom fagskolen og næringslivet, og om et spennende prosjekt for gjenbruk av materialer.

Ti strakstiltak i byggenæringen
Møt:
Rangdi Wetterhus Krogstad fra Entreprenøforeningen Innlandet
Randi jobber som daglig leder i Entreprenørforeningen bygg og anlegg EBA Innlandet. Hun er utdannet spesialpedagog, har jobbet i politikk i 20 år og stortrives i BA bransjen. Hun opplever at BA bransjen er handlingsorientert, fremoverlent og tar et stort samfunnsansvar.
Lær:
Randi sier om sitt innlegg at det blir ganske konkret opp mot bærekraft og miljø og hva bransjen kan bidra med for å få ned klimaavtrykket på bygg og anlegg. - Vi må være på lag for å være best på klima.

Energioppgradering av småhus
Møt:
Anne Gunnarshaug Lien fra SINTEF Community. Hun er seniorforsker ved SINTEF og var prosjektleder for forskningsprosjektet OPPTRE – Energioppgradering av småhus i tre til nesten nullenerginivå (2018 – 2021).
Lær:
Hvordan kan vi ta vare på og videreutvikle småhusbebyggelsen fra 60- og 70-tallet? Hva bør forbedres og hva bør bevares? Hvordan kan arkitektoniske kvaliteter og bokvaliteter kombineres med ambisiøs energioppgradering til lavest mulig kostnad og klimafotavtrykk.

Kafédialog
Innspillsrunde med alle seminardeltakere.
Hvilke mål og utviklingsmuligheter ser virksomhetene selv?

Grån – lokale leverandør med bærekraftige ambisjoner
Grån leverer et produkt som kan sammenlignes med vindruer fra Champagne - med råvarer av høy kvalitet fra Begnadalens dype skoger får man en utsøkt trekledning! Daglig leder Knut Lundem Hougsrud kommer og presenterer for oss.

Norsk Massivtre – lokal leverandør med bærekraftige ambisjoner
Norsk Massivtre har produsert, levert og montert massivtre til over 300 bygg, med elementer bygget etter millimeter-presisjon og godt håndverk. NMT er en del av landets største forskningsprosjekt som dreier seg om ombruk av trevirke. Daglig leder Arild Ødegaard vil fortelle om dette prosjektet og mer.

Vyrk – lokal leverandør med bærekraftige ambisjoner
Fra Rogne til Japan og hjem igjen; Vyrk har jobbet grundig og systematisk med å utvikle sitt Bærekraftspanel. Produktet ble lansert for et halvt år siden, med stor suksess. Bærekraftspanelet skal blant annet leveres til det nye regjeringskvartalet i Oslo. Dette kommer markeds- og innovasjonsleder Steinar Lyseng og forteller mer om.

Praktisk informasjon
Tid:
Tirsdag 25. april fra 08:30 - 15:15
Sted:
Fagernes Kulturhus
Priser og rabatter:
Kr. 750,- inkludert lunsj og kaffe/te/frukt
Grupperabatt: Hvis mer enn to fra samme bedrift er det halv pris for deltaker nr. 3 og oppover. (Gjelder ikke ungdomsbilletter)
Ungdomsbilletter (<23 år): Kr. 200,-
Påmelding:
Påmeldingsfrist 21. april
Påmelding i dette skjemaet.
Dagen arrangeres av Skaperkraft Valdres i samarbeid med:
Arkitektkontoret INN I LANDET, Klima+, Klimakultur, Valdres Næringshage og omstillingsprogrammet i Nord-Aurdal.



Mens
teknologi-OPTIMISTEN,
teknologi-PESSIMISTEN og
teknologi-REALISTEN
kranglet om vinglasset,
drakk jeg det opp.
Hilsen
Teknolog-OPPORTUNISTEN
(Silvija Seres, Teknologidagen 2021)
Skaperkraft Valdres jobber for at eksisterende bedrifter skal lykkes bedre på lang sikt og for at nye typer bedrifter skal komme til. Selv om vi jobber for å utvikle egne inntektskilder må oppstarten på satsingen være et kollektivt løft. Vi takker alle som er med på dette løftet. Oppgitte gaver er gaver til 2021 og 2022. Gi oss gjerne et hint om du også har lyst til å være med på satsingen.
Private bidragsytere
Støttespillere i det offentlige: